Speedbådscertifikat www.speedbaaden.dk

Speedbådscertifikat

Tag et kursus på en dag og få hænderne i et Speedbådscertifikat

Har du en speedbåd, eller tænker du på at købe en? I mange tilfælde kræver det et speedbådscertifikat at føre en motordrevet båd, og med et speedbådscertifikat - også kaldet speedbådskørekort -  bliver du klædt på til at varetage sikkerheden og sejle korrekt. Speedbådscertifikatet sikrer, at føreren af båden har et grundlæggende kendskab til sejlads og til sit fartøjs funktion, konstruktion og udrustning.

Du får speedbådscertifikatet ved at gennemføre en prøve. Ved prøven skal du blandt andet vise kendskab til søvejsreglerne, almindelig anvendelse af knob og stik, sikkerhedsudrustning, redningsudstyr, og håndtering af speedbåd. Det er alt sammen nyttig viden, når du skal føre en speedbåd forsvarligt og varetage sikkerheden optimalt.

Vælger du at tage dit Speedbådscertifikat hos os får du landets bedste produkt du skal nemlig ikke læse lange uforståelige tekster. Alt vores undervisnings materiale er video-baseret, vi selv har lavet over mange år, det er innovativt, let at forstå (selv for dig der aldrig har sejlet), egnet til ordblinde, og førende inden for branchen. Vores både er I topkvalitet med massere af heste og bliver løbende skiftet ud så vi altid sejler i lækkert og nyt udstyr. Vi kan garantere at du vil gå her fra med en masse relevant ny læring, som du kan bruge når du skal ud og sejle i egen båd

Værd at vide om et speedbådscertifikat

Afholdelsen af speedbådsprøven foregår gennem en godkendt udbyder, der er bemyndiget af søfartsstyrelsen til at håndtere censor korps, og udstede beviser. Du skal derfor som fritidssejler kontakte en godkendt udbyder for at aflægge en speedbådsprøve. Speedbaaden.dk arrangerer prøver gennem godkendte udbydere til hvert kursus, så hos os skal du ikke kontakte nogen udbyder, hvis du tager dit speedbådscertifikat hos os. Det er den godkendte udbyder der udsteder det endelige speedbådscertifikat, som er i plastic som et normalt kørekort til bil. Speedbådscertifikatet gælder til alle propel drevne skibe under 15 meter i længden, i danske og internationale farvande. Hvis du har motor båd eller vandscooter der er jet fremdrevet af skal du ha et vandscooter bevis. Hvis du allerede har taget speedbådscertifikat kan du få merit på teori delen til en vandscooter prøve.

Hvis du bliver stoppet af politiet uden speedbådscertifikat koster det 3000 kr. i bøde første gang, anden gang vil det koste 5000 kr. så sørg for at få dit certifikat i hus inden du tager på vandet.
Speedbådscertifikatet og dit kørekort til bil er uafhængig så hvis du mister det ene har du fortsat det andet. Når du sejler i speedbåd, gælder de samme regler for alkohol og andre rusmidler, som når du kører i bil. Du må derfor ikke sejle med en alkoholpromille, der er højere end 0,5. i Danmark. Andre lande kan have andre promillegrænser, men dette er udgangspunktet at gå efter.

Overskridelse af promillegrænsen udløser ekstremt hårde straffe. En alkoholpromille over 1,0 straffes således med en bøde på en nettomånedsløn, mens en promille over 2,0 medfører 20 dages fængsel. I begge tilfælde mister man desuden retten til at sejle. Man skal derfor være meget varsom med at indtage alkohol, når man skal sejle. Når du tager familie, venner og andre med i din båd er du juridisk ansvarlig for dem. Det vil sige at hvis der sker en ulykke pga. manglende vedligeholdelse af båd og udstyr, eller på grund af manglende kompetencer, kan du blive stillet til ansvar.

Når du tager et speedbådscertifikat hos os bliver du sat grundigt ind i reglerne, sikkerheden, og betjening af båd og udstyr. Så du kan færdes sikkert på vandet. Når du sejler skal du som minimum medbringe: Speedbådscertifikat, gyldigt ID, CE mærkede veste til alle i rigtige størrelser, Der ud over bør man udruste båden så man kan klare div. problemer der kan opstå under en sejlads. Så tænk over hvad du vil gøre hvis det: Brænder, motorstop, grundstøder, bliver uvejr, mandover bord, tager vand ind, og anden nødsituation. Man skal være mere selvhjulpen på vandet, end på land da der typisk vil gå længere tid før hjælpen kan komme frem.

Speedbådscertifikat - Hvad indeholder det?

Som tidligere nævnt, så er der forskellige ting man skal have styr på, hvis man gerne vil anskaffe sig et speedbådscertifikat. Det er vigtigt at man igennem hele prøven giver udtryk for at man har styr på fartøjet. En motordreven båd kan være farlig, hvis ikke man ved hvad man laver. Derfor tager man et Speedbådsbevis, så man sikrer sig at man kan finde ud af det. Derudover er det selvfølgelig også lovkrav at man har et speedbådscertifikat, men alt i alt hjælper et speedbådscertifikat en med at forstå hvordan færdsel på havet og i havnen fungerer, og hvordan man kan navigere sig sikkert gennem det hele. Tager man et speedbådscertifikat hos Speedbåden.dk, så får man forståeligt materiale til alle de emner som man skal kunne. Alt det teoretiske man skal kunne, bliver man stille og roligt sat ind i, og udover videomaterialet så er der lavet prøver som man kan bruge til at teste sig selv. Vi har gjort vores bedste for at øge din forståelse for speedbådsteori og hvordan man fører en speedbåd, så det er forståeligt for nybegyndere. 

Vi er meget opmærksomme på at mange der skal tage et speedbådscertifikat er nybegyndere. Vores instruktører er professionelle i at lære fra sig og at justere tempoet efter hvor hurtigt folk kan følge med. Vi gennemgår både båd, udstyr og er ved din side ved alt sejlads du skulle foretage dig inden din prøve. Vores job er at sikre os at du føler dig komfortabel ved at sejle en speedbåd. Man består ikke prøven hvis ikke man tydeligt kan vise overfor sensoren at man kan kontrollere båden med ro og mag. Det viser man eksempelvis ved en mand over bord manøvre. Her bliver en bøje kastet over bord, og så skal man vise hvordan manøvren skal udføres. En del af vores videomateriale er eksempelvis en video af hvordan man udfører mand over bord manøvren. 

Hvilke både må jeg sejle når jeg har et Speedbådscertifikat?

Der er nogle komplicerede regler for hvilke speedbåde man må sejle med et speedbådscertifikat. I dette afsnit vil vi prøve at forklare til dig, hvor grænsen går. Hvis ens båd er mellem 0-4 meter i skroget, og har en motor på over 25 hestekræfter, så gælder det at man skal have et speedbådscertifikat for at måtte sejle den. Hvis motoren har mindre end 25 hestekræfter, så er det altså ikke nødvendigt. Har man et skrog på sin båd der er mellem 4-15 meter gælder en formel. Formlen lyder som følgende: P (kW) = L² (meter) + 3. Det er et relativt kompliceret regnestykke, men det er vigtigt at man har styr på hvad man sejler, hvis ikke man har et speedbådscertifikat. Hos speedbåden.dk råder vi altid til at man tager et speedbådscertifikat, da det giver en god viden og forståelse for at sejle en speedbåd. Udover disse regler, så er der en regel der siger at hvis den båd som man sejler kan plane, så er det en speedbåd som man skal bruge speedbådscertifikat til. Det er altså de regler som gælder hvad man må sejle med et speedbådscertifikat. Ønsker man at sejle større både med motorer end de førnævnte, skal man tage et yachtskipper kursus.

Uanset hvad, så er det en god ide at lære en del om at sejle en speedbåd, ligegyldigt om det er et lovkrav at man har beviset. Hvis man er i tvivl, så skal man bare anskaffe sig et speedbådscertifikat, så kan man aldrig gå galt i byen. Du er altid velkommen til at kontakte os omkring et speedbådscertifikat. Hos Speedbåden.dk er vi meget fleksible og er altid klar til at hjælpe.

 

 

Klik her for at se kursuskalender

Kursus Dato Sted Pris Pladser Tilmeld
Speedbåd København 15-07-2024 10:00 København Fra 999,00 DKK 0
Speedbåd København 20-07-2024 09:00 København Fra 999,00 DKK 2
Speedbåd Køge 20-07-2024 09:00 Køge Fra 999,00 DKK 6
Speedbåd København 21-07-2024 09:00 København Fra 999,00 DKK 7
Speedbåd Køge 21-07-2024 09:00 Køge Fra 999,00 DKK 1
Speedbåd København 22-07-2024 10:00 København Fra 999,00 DKK 9
Speedbåd Køge 27-07-2024 09:00 Køge Fra 999,00 DKK 10
Speedbåd København 27-07-2024 09:00 København Fra 999,00 DKK 2
Speedbåd Køge 28-07-2024 09:00 Køge Fra 999,00 DKK 12
Speedbåd København 28-07-2024 09:00 København Fra 999,00 DKK 8